2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: kivárásra játszik szlovákia és hazánk is

A magyar és a szlovák fél is kivárásra játszik a dunaszerdahelyi esettel kapcsolatban, a magyar kormány gyengének mutatkozik az ügyben - mondta Balla Mihály, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken Budapesten.
2008. november 7. péntek 17:03 - Hírextra
"Azt tapasztaljuk, hogy kivárás van, hiszen a magyar Külügyminisztérium is meg akarja várni a szlovákiai nyomozás eredményét. Miközben úgy tűnik, hogy nincs markáns vélemény arról, hogy ez egy nagyon komoly támadás volt civil emberek ellen" - hangsúlyozta a politikus.A felvételekből az derül ki, hogy ok nélküli rendőri akcióra került sor a dunaszerdahelyi meccsen. A kormány gyengének mutatkozik ebben az ügyben - húzta alá Balla Mihály.

Göncz Kinga külügyminiszter ezt megelőzően a kormányszóvivői tájékoztatón hangsúlyozta, hogy Magyarország egy-két héten belül várja a szlovák információkat, bizonyítékokat és felvételeket a dunaszerdahelyi esettel kapcsolatban. A miniszter - mint mondta - nagyon bízik benne, hogy megérkeznek ezek az adatok, azonban ha mégsem kapja meg Magyarország a szükséges bizonyítékokat, akkor szerinte meg kell fontolni, hogy milyen lépéseket lehet tenni nemzetközi szinten.

Göncz Kinga arról is beszélt, hogy a dunaszerdahelyi focimeccsen történt rendőri beavatkozás nem segítette a hivatalos miniszterelnöki találkozó megszervezését. Az elmúlt időszakban történtek azt mutatják, hogy Szlovákiában minden parlamenti és kormányzati döntésben megjelenik a nacionalizmus - tette hozzá.

Dunaszerdahelyen múlt szombaton játszott egymással a helyi focicsapat és a pozsonyi Slovan Bratislava. A 4-0-ás pozsonyi sikerrel végződött meccs - amelyre mintegy ezer magyarországi drukker utazott el - a 15. percben félbeszakadt és negyedóráig állt a játék, amikor a rendőrök behatoltak a magyar szurkolók szektorába. A rendőri akcióban többen szurkoló megsérült, egy nézőt mentőhelikopterrel vittek kórházba. A találkozó után Magyarországon több helyen tüntetésekre került sor, a budapesti szlovák nagykövetség előtt pedig elégették a szomszédos ország zászlaját.

A magyar kormány azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálatot kért az illetékes szlovák hatóságoktól a rendőri fellépés jogszerűségéről. A szlovák miniszterelnök pedig azt mondta, hogy kormánya nem rendel el külön vizsgálatot, a rendőrségen azonban folyik a vizsgálat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását