2024. április 26. - Ervin

Ifj. Tóth jó folytatást ígér

Nagyszerű magyar sikerrel fejeződött be az Intercontinental Rally Challenge-sorozat (IRC) csehországi versenye: a Brno környékén rendezett viadalon az ifj. Tóth János és Tagai Róbert kettős a rendkívül előkelő hatodik helyen végzett. A hétszeres magyar ab
2008. augusztus 25. hétfő 16:40 - Hírextra
"Ha a verseny előtt felajánlották volna a hatodik helyet, azonnal elfogadtam volna, nem is kérdeztem volna semmit sem" - mesélte a Peugeot 207 S2000-essel versenyző magyar pilóta. "Nagyon sok jó autó és nagyon sok jó versenyző volt a mezőnyben, minimum tíz olyan, akire a rajt előtt azt mondtam volna, hogy esélyes a győzelemre is. Ehhez képest közülük jó néhányat megelőztünk."

Ifj. Tóth tavaly mutatkozott be a kis világbajnokságnak is nevezett sorozatban, s bár az akkori versenyen már közel járt egy jó eredményhez, ezt most sikerült elérni. Remek születésnapi ajándék a 40. életévét pénteken betöltött pilótának, aki a szurkolóitól gyönyörű ajándékot kapott: egy fotókból összeállított plakátot, amelyet aláírattak a mezőny összes élversenyzőjével.

Az IRC-sorozat pontversenyének éllovasa, Nicolas Vouilloz például azt írta: "Sok boldogságot a leggyorsabb negyvenesnek!"

"Nagyon élveztem a verseny minden pillanatát" – mondta Tagai Róbert, ifj. Tóth navigátora. "A géppel semmi gond sem volt, csak azzal kellett foglalkoznunk, hogy a saját tempónkban autózzunk. És amikor az eredménylistát néztük, örültünk, hiszen nem a lap alján, hanem a tetején találtuk magunkat.

Nem keveredtünk kalandokba, de azért folyamatosan gyorsultunk. Annyira, hogy az utolsó szakasz előtt jelentőségteljesen kérdeztem is Janitól – "ugye, nem ezen a gyorsaságin akarja megváltani a világot? Értette a célzást, de azt mondta, legalább hadd menjen úgy, mint az előző körben. Ebben megegyeztünk…"

A tízfutamos IRC-sorozat áprilisban Törökországban rajtolt és novemberben Kínában zárul, a magyar pilóta a Peugeot 207 S2000-essel négy versenyen vesz részt. Az még nem dőlt el, hogy legközelebb, a svájci, vagy a spanyolországi viadalon indul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását