2024. április 29. - Péter

Veszprém a legvonzóbb

A megyei jogú városok közül a tőkevonzó képesség szempontjából Veszprémben folyt a leghatékonyabb szabályalkotó munka 2004 és 2007 között, a leggyengébb pedig Zalaegerszeg volt - írta a csütörtöki Világgazdaság.
2008. november 6. csütörtök 06:43 - Hírextra
A lap ismertetése szerint a vizsgálatot az IR Consulting (IRC) Kft. végezte el a 23 önkormányzat - Salgótarjánról és Szolnokról nem sikerült elég adathoz jutniuk, így ezeket nem minősítették - összesen 1200 rendeletének és határozatának elemzésével.

Megállapították, azok a városok, amelyek tudatosabban élnek a helyi jogalkotási, szabályozási lehetőségeikkel, jobb eséllyel jutnak beruházásokhoz, tőkéhez. A befektetők ugyanis a döntéseik során komolyan mérlegelik a települések ilyen munkáit is.

A tanácsadó cég úgy véli, egyik település sem emelkedik ki jelentősen pozitív vagy negatív értelemben, ugyanakkor lényeges eltérések mutathatók ki közöttük. Így például az öt legjobb helyezést elérő önkormányzat az átlagosnál kevesebbszer változtatta meg a költségvetését, az uniós pályázatokról magasabb számban döntöttek képviselő-testületi szinten, illetve minden évben kiemelten foglalkoztak a saját vagyonszabályozásukkal.

A rangsor végén szereplők viszont indokolatlanul sok esetben módosították a költségvetési rendeletüket, amivel nem sugalltak stabil képet magukról, nem foglalkoztak érdemben a gazdálkodásukkal, s nem fordítottak kellő figyelmet a megfelelő szabályozási menedzsmentre - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását