2024. április 29. - Péter

Visszamenőleg kell kártérítést fizetnie a rendőrségnek?

Összesen egymillió forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla a Budapesti Rendőr-főkapitányságot és az egykori Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) jogutódját egy 2006 őszén jogtalanul őrizetbe vett férfi keresete alapján - írta a
2008. november 5. szerda 07:04 - Hírextra
A jogerős ítélet szerint a két rendőri szervezetnek fele-fele arányban kell fizetnie M. Balázsnak - tájékoztatta a lapot Balsay Szabolcs, a felperes jogi képviselője.

A rendzavarás szabálysértése miatt bíróság elé állított és másodfokon felmentett férfit 2006. október 23-án a Rebisz állományába tartozó egyenruhások az utcán leteperték, majd a BRFK rendőrei előállították, és három napra szabálysértési őrizetbe helyezték.

A szabálysértési perben jogerősen megállapított ártatlansága nyomán, az alaptalanul elrendelt fogva tartás miatt M. Balázs nem vagyoni kártérítést kért a rendőri szervektől, amelynek a Fővárosi Bíróság első fokon helyt adott.

A BRFK azzal fellebbezett az ítélet ellen, hogy rendőrei a Rebisztől kapott tájékoztatás alapján jártak el, így nem a szervezetet terheli a kártérítési kötelezettség, ezt a védekezést azonban a táblabíróság elutasította, és mindkét szervet fizetésére kötelezte - tájékoztatta a Magyar Hírlapot Balsay Szabolcs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását