2024. április 29. - Péter

Gyurcsány levélben gratulált Obamának

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány és a magyar nép nevében hivatalos levélben gratulált Barack Obama győzelméhez az amerikai elnökválasztáson - tájékoztatta a kormányszóvivői iroda szerdán az MTI-t.
2008. november 5. szerda 16:30 - Hírextra
A magyar-amerikai kapcsolatokat sikertörténetnek nevezte levelében a magyar kormányfő, aki "a számos globális kihívás miatt is nagy várakozással néz a leendő amerikai elnökkel való együttműködés elé" - olvasható a kommünikében.

"Amerika ismét bebizonyította, hogy képes történelmet írni" - e szavakkal jellemezte Gyurcsány Ferenc Barack Obama választási sikerét. Mint fogalmazott, "Magyarországon mindannyian jól tudjuk, hogy nagy bátorság és szilárd elhatározás kell ahhoz, hogy a határokat átlépjük, és lebontsuk a falakat. Az amerikai nép pedig most ezt tette".

A közlemény szerint a kormányfő a két nemzet kapcsolatát méltatva rámutatott, hogy az eredményorientált, több terültre kiterjedő együttműködés a közös értékeken és stratégiai célokon alapul.

Hangsúlyozták: Gyurcsány Ferenc különösen nagyra értékelte, hogy a szenátor az 1956-os forradalom évfordulóján személyes üzenetet intézett az Amerikában élő magyarokhoz; meggyőződése szerint ez a gesztus is tovább mélyíti a két nép közötti barátságot.

A miniszterelnök levelében reményét fejezte ki, hogy az Amerikai Egyesült Államok leendő elnöke a közeljövőben Magyarországra látogat - zárul a kormányszóvivői iroda közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását