2024. május 18. - Erik, Alexandra

Árvízveszély Budapesten

Felhívásban fordult a miniszterelnökhöz, a főpolgármesterhez és a III. kerület polgármesteréhez a Római Partért Egyesület, azt kérve, hogy oldják meg a szervezet nevében szereplő partszakasz árvízvédelmét.
2009. június 29. hétfő 16:17 - HírExtra
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott dokumentum szerint az árvízveszély által érintett partszakaszon hatvan családi házon túl hat szálloda, számos csónakház, üdülő, vendéglátóegység áll, több mint ezer ember megélhetését biztosítva.

"Minden egyes árvíz a szemünk láttára rombolja szét ezt a páratlan adottságokkal rendelkező partszakaszt, munkahelyek százait veszélyeztetve" - áll a felhívásban, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnökhöz, Demszky Gábor főpolgármesterhez és Bús Balázshoz, a III. kerület polgármesteréhez címeztek.

Bús Balázs pénteki sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy 40 ingatlant és 89 bejelentett lakost véd az óbudai önkormányzat az árvíztől. A polgármester múlt szerdán összehívta a kerületi védelmi bizottságot, és e testület döntése nyomán kezdődött meg nagy erőkkel a Római-parti védekezés a Nánási út - Királyok útja vonalán.

Az óbudai önkormányzat arra hívta fel a figyelmet, hogy az árvíz elleni védekezés a Fővárosi Önkormányzat feladata.

A Római Partért Egyesület múlt pénteken közleményben tudatta az MTI-vel, hogy korábban már többször próbálták a közvélemény figyelmét felhívni az "áldatlan állapotokra". Mint írták, egy jól működő gátrendszer még mindig hiányzik a Duna e "páratlanul szép és gyönyörű" szakaszáról, így az ott lakó emberek és a lakóházak közvetlen árvízveszélynek vannak kitéve.

Közölték, hogy a gát megépítésére azért van szükség a térségben, mert a budapesti árvízvédelmi rendszer leggyengébb láncszeme éppen a Királyok útjánál található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását