2024. május 7. - Gizella

Portugál emlékfilm Fehér Miklósról

A portugálok emlékfilmet készítenek Fehér Miklósról, a Benfica 2004 januárjában elhunyt magyar válogatott labdarúgójáról.
2008. november 4. kedd 18:13 - Hírextra
"Miki halálának ötéves évfordulójára a portugálok egy emlékfilmet szeretnének forgatni. Már fel is vették velünk a kapcsolatot, ugyanis az engedélyünk nélkül nem akartak nekivágni a forgatásnak. Úgy tudjuk, a filmet épp az évforduló napján mutatnák be a portugál televízióban" - nyilatkozta a Kisalföld című napilapnak Fehér Miklósné, a játékos édesanyja.

In memoriam Fehér Miklós címmel Magyarországon is készült film, amit itthon az egyik televíziós csatornán 2006 elején vetítettek le, de az alkotásból készült DVD végül nem került kereskedelmi forgalomba.

Fehér 2004-ben a Guimaraes elleni idegenbeli mérkőzés végén összeesett és a gyors orvosi segítség, valamint a kórházba szállítás ellenére sem sikerült megmenteni az életét.

A sors úgy hozta, idén éppen halottak napján, november 2-án játszott újra a Vitoria Guimaraes otthonában a Benfica. A mérkőzés előtt – ahogy a tragédia óta minden évben – megemlékeztek a fiatalon elhunyt csatárról. A játékosok koszorút, virágokat helyeztek el a pályán, majd összeölelkezve adóztak Fehér emléke előtt. A találkozót 2–1-re a lisszaboniak nyerték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását