2024. május 19. - Ivó, Milán

"Jövőbarát termékek" a Csodakamrában

Ebben a Csodakamrában nem kincsek, antikvitások és ékszerek láthatók, hanem a jövő egészen más szempontból értékes termékei, mint az elem nélküli elemlámpa, az óriásplakátból készült fotel, a lassan eltűnő visszaváltható üveg és az újrahasznosított papírb
2008. november 4. kedd 18:57 - Hírextra
A Wunderkammereket - amelyek többnyire főúri családok gyűjteményei voltak - a múzeumok elődjeként tartják számon. Ezekben antikvitásokat, technikai újdonságokat, távoli földrészekről érkező állatok preparátumait és növényi ritkaságokat egyaránt tartottak. Akkoriban az újrafelhasználás természetesen még nem volt divatban: a mai tárgyözön helyett az emberek milliói inkább tárgyszűkében szenvedtek.

Az Arany János utcai galériában nyílt kiállításhoz egyéb programok is fűződnek. November 16-án, vasárnap 14 órától 19 óráig a Cellux csoport látogat a helyszínre. Hulladéknak ítélt tárgyakból, alkatrészekből a szabad fantáziával és két jól felkészült segítő közreműködésével a legkülönfélébb tárgyakat, köztük hajcsatot, fülbevalót, nyakláncot, füzetet, kitűzőt varázsolnak majd.

Egy hétre rá ugyancsak délután a Retextil Alapítvány munkatársai mutatják be, hogyan lehet használt ruhából lakberendezési tárgyakat készíteni, miképpen kell felvágni a kelméket, hogyan lehet fonalat készíteni, hurkolni, és azt is, mi az a lapos fonás.

A kiállítást - amelyen világcégek és magyar iparművészek egyaránt képviseltetik magukat alkotásaikkal - Frazon Zsófia etnográfus nyitotta meg. A megnyitón nagy sikere volt a természetes kozmetikumoknak, a bioszendvicseknek, a méltányos kereskedelemből származó kávéknak, teáknak és csokoládéknak.

A kiállítás november 4-23. között ingyenesen látogatható. Mint az MTI a Tudatos Vásárlók Egyesületétől megtudta, elképzelhető, hogy vándorkiállítás gyanánt más városokban is bemutatják eme érdekes tárgyak gyűjteményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását