2024. április 28. - Valéria

A szlovákok még mindig hallgatnak a focibotrány ügyben

Hivatali munkaidőben nem érkezett válasz a szlovák hatóságoktól az igazságügyi tárca, valamint a rendőrség megkeresésére, amelyek célja a Dunaszerdahelyen történt rendőri intézkedések indokának pontosabb megismerése volt, illetve az előállított személyekr
2008. november 4. kedd 17:20 - Hírextra
"Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz nem érkezett meg a kért részletes tájékoztatás a szlovák hatóságoktól. Úgy a magyar, mint a szlovák fél fontosnak tartja a vasárnap Dunaszerdahelyen lezajlott események kellően alapos kivizsgálását, melyhez még idő szükséges" - tartalmazza az igazságügyi tárcának az MTI megkeresésére küldött válaszlevele.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon ugyancsak arról tájékoztatták az MTI-t, hogy hozzájuk sem érkezett még további információ a szlovákoktól.

A szlovák hatóságok a magyar rendőrségnek vasárnap kelt levelükben azt írták, hogy az incidensről készült egész jelentést megközelítőleg november 3-ig, hétfőig dolgozzák fel. A levél tartalmazza azt is, hogy az elkészült jelentés alapján a magyar rendőrséget a budapesti rendőr attasén keresztül tájékoztatják és rajta keresztül adják át az Nemzeti Nyomozó Irodának az előállított személyekről készített listáját.

A dokumentum szerint a feldolgozást követően adják át a magyar rendőrségnek azt a felvételt és dokumentációt, amely álláspontjuk szerint rögzíti, amint a DAC-Slovan dunaszerdahelyi futballmérkőzés 17. percében szurkolók "fizikai erőszakot alkalmaztak" a rendőrökkel szemben.
A szlovákiai Dunaszerdahelyen többen megsérültek és több tucat szurkolót előállított a rendőrség szombaton, miután botránysorozat kísérte a helyi labdarúgó csapat és a végül négy góllal győző pozsonyi Slovan Bratislava mérkőzését.

A meccsre mindkét csapat hívei és a rendfenntartó erők is "rákészültek". Internetes fórumokon már napokkal korábban elterjedt, hogy a pozsonyi ultrákat cseh és lengyel szurkolók "segítik" majd. Magyarországról több klub - így a Ferencváros - drukkerei, összesen mintegy ezren próbáltak eljutni Dunaszerdahelyre. A hatóságok több mint ezer rendőrt vezényeltek ki, akiket biztonsági őrök is segítettek, s készültségbe helyezték a vasúti rendőrséget is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását