2024. május 5. - Györgyi

Pénz zenél - videóval

Az év utolsó előtti hónapjához érkeztünk, és ez egy újabb tematikus hét kezdetét jelenti. Mivel lassan már szinte a csapból is a gazdasági világválság folyik, ezért mi is beadtuk a derekunkat: pénzzel kapcsolatos dalokat válogattunk össze.
2008. november 3. hétfő 14:30 - paulson
Pénz beszél, tartja a mondás, így nem is lehet máshogy kezdeni a hetet, mint az AC/DC tanulságos slágerével ebben a témakörben. Sőt, készültünk Dire Straits nótával is a mai napra. Azonban még mielőtt a húrok közé csapnánk, hétindítónak összegyűjtöttünk pár, e-mail útján terjedő viccet, melyek nem születtek volna meg a válság nélkül. Ha már a közhelyeknél tartunk: minden rosszban van valami jó, nem? A jereváni rádió elemzése szerint a helyzet amúgy is: reménytelen, de nem komoly...


Egy bankár felhív egy másikat.
- Szevasz, hogy vagy?
- Kösz, jól.
- Bocsánat, téves.

Két bankár találkozik. Azt mondja az egyik:
- Teljesen kiborít ez a válság. Te hogy aludtál?
Mire a másik:
- Mint egy csecsemő. Egész éjjel sírtam és kétszer összeszartam magam.

Egy ügyfél tanácsot kér a bankban.
- Kisvállalkozást szeretnék indítani, mit kell tennem?
- Vegyen egy nagyvállalkozást, és várjon néhány napot.

A hitelválság mélyül. Nemrég kölcsönadtam az öcsémnek egy százast pár hétre, és most kiderült, hogy én vagyok az ország negyedik legnagyobb hitelezője.

AC/DC jegytulajdonosok, gondoljatok csak bele, hogy a belépőbe fektetett forint ezreitek milyen szépen fialnak! Zenei aláfestésként, pedig érkezik a csapat egyik legnagyobb slágere 1990-ből: a Money talks!




Térjünk át kicsit lágyabb zenei területre, egy másik legendás csapat, a Dire Straits segítségével. A pénz témakörből kihagyhatatlan az 1985-ös „Money for Nothing” című alkotásuk. Épp a Billboard lista kapcsán elmélkedtünk (melyen a 43. helyezésig futotta neki) róla, hogy Sting mennyire jól járt a dallal, jobban mondva az „I want My MTV” sorával, melyet ő énekelt, mégpedig a Don’t Stand So Close to Me című szerzeményének dallamára. Így lett a vendégművészből társszerző.

A dal pedig, két évvel a születése után olyan médiumot indított útjára, melynek - bátran kijelenthetjük - sokat köszönhet a rock műfaj is (a Music Television európai csatornájáról van szó). Ez a vállalkozás sem volt az ablakon kidobott pénz, emlékezetes animációs klipjével egyetemben. Ami nem mentes a magyar vonatkozásoktól sem: fehér csipkében egy szemrevaló modell a Halászbástyán táncikál, míg a klipben feltűnik egy magyar csapat, bizonyos First Floor (igen, az az Első Emelet, a kőkoptatott farmeres Kis Generáció jeles képviselői) is. Egy szeletke világhír Kikiéknek.

A dal előtt még angol nyelven beszélő olvasóinknak kedveznének egy viccel, holnap pedig tovább ássuk magunkat a válságba, legalábbis, ami a zenéket illeti.

There are two sides of the US Investment banks balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.





Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását