2024. május 2. - Zsigmond

Elindult a Mezzo-operaverseny

Egy "romantikus, szerelmes történelmi drámával", Francesco Cilea Adriana Lecouvreur című darabjával kezdődött a Mezzo-operaverseny döntője hétfő este Szegeden.
2008. november 3. hétfő 20:28 - Hírextra
Az előadás nem titok, inkább magyarázat szeretne lenni - fogalmazott Michael Sturm rendező a bemutató előtt tartott közönségtalálkozón, utalva a szerelmi áskálódásokkal teli darab igaz történeten alapuló szövevényes cselekményére.

Az operában négy versenyző lép föl: a címszerepet Kristin Sampson énekli, Mauriziót Adam Diegel alakítja, Bódi Marianna Bouillon hercegnéként, Timothy Jon Sarris pedig Michonnetként lép színpadra.

Michael Sturm közölte, a rendezés során nem befolyásolta, hogy a négy énekes versenyzőként áll színpadra, az előadás létrejötte csapatmunka volt.

Az 1866-ban született Francesco Cilea Adriana Lecouvreur című operáját 1902-ben mutatták be a milánói Lirico Színházban. Az opera Maurizio gróf, Bouillon hercegné és Adriana Lecouvreur, a Comédie Francaise színésznőjének szerelmi háromszögét mutatja be. A gróf a hercegné szeretője, ám amikor megismerkedik a szép színésznővel, úgy dönt, hogy véget vett titkos kapcsolatának. Az asszony - akinek félrelépését Adriana leleplezi - azonban nem nyugszik bele a szakításba, s mérgezett virágcsokrot küld vetélytársának. A színésznőt kedvese karjában éri a vég.

A tavaly novemberben elkezdődött verseny döntőjében összesen öt produkciót mutatnak be, az eredményhirdetés november 17-én lesz a Szegedi Nemzeti Színházban. Akkor adják át a Legjobb Női és a Legjobb Férfi Operaelőadónak járó fődíjat is. A megmérettetésen több mint háromszázötvenen indultak, a döntőbe tizenkilencen jutottak, s közülük választja ki az Anatolij Vasziljev színigazgató, rendező vezette zsűri a végső győzteseket.

Az eredményhirdetésen adják át a legjobb produkciónak, valamint a legjobb férfi és női énekesnek járó közönségdíjat is, amelyeket az előadásokat a helyszínen, illetve a televízióban követő nézők szavazatai alapján ítélnek oda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását