2024. május 2. - Zsigmond

Még több katona?

Afganisztán keleti részén 25 tálib felkelő halt meg a koalíciós erőkkel vívott tűzharcban. Közben az amerikai védelmi miniszter arról beszélt, hogy jövőre 10 ezer katonával többet vezényelne a közép-ázsiai országba.
2008. november 1. szombat 11:03 - Hírextra
Az amerikai vezetésű nemzetközi erők parancsnoksága azt közölte: az összecsapásban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjai haltak meg. Arról nincs szó az amerikai közleményben, hogy a koalíciós erőknek vannak - veszteségeik.

Robert Gates amerikai védelmi miniszter arról beszélt, hogy jövőre több mint 10 ezer fővel - három dandárral - szeretné növelni az Afganisztánban állomásozó amerikai katonák.

Az amerikai politikus hangsúlyozta: a lépést az indokolja, hogy az ázsiai országban egyre gyakoribb tálib akciók ellenére a NATO-tagállamok várhatóan nem küldenek jelentős erősítést. Emlékeztetett arra, hogy az afganisztáni lázadók tevékenysége az elmúlt időben minden korábbinál intenzívebbé vált.

Robert Gates arra is felhívta a figyelmet, hogy hosszabb távon mindenképp a helyi erőknek kell majd szavatolniuk az ország biztonságát. Afganisztánban jelenleg 36 ezer amerikai katona teljesít szolgálatot.

A politikus kijelentésének súlyát ugyanakkor csökkenti, hogy George Bush elnökkel együtt januárban ő is távozik hivatalából.
Forrás: Inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását