2024. május 5. - Györgyi

Vitatják a vízügyi felügyelőség határozatát

A Tolna megyei Báta önkormányzata pénteken felülvizsgálatot kért a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől (KKTVF), amely a községben 82 lakóingatlant ártéri területbe sorolt - közölte az MTI-vel a Duna-parti települé
2008. október 31. péntek 17:03 - Hírextra
Sziebert György elmondta: a felügyelőség egy felmérésre alapozva végezte el az ingatlanok nagyvízi mederbe sorolását, amit a közelmúltban kihirdettek a községházán. A tulajdonosok innen értesültek, hogy házaikat árvíz által veszélyeztetettnek tartja a vízügyi hatóság.

A polgármester hozzátette: a listán összesen 1020 ingatlan szerepel, közülük nyolcvankettő van beépítve. A faluvezető szerint ebből húszat egyáltalán nem veszélyeztet a Duna, de jelentős részükön is csak a melléképületeket vagy a kerteket érte el a 2006-os árhullám. Sziebert György úgy véli, az új besorolással jelentősen csökken a házak értéke.

Adorján Márta, a bátaszéki építési hatóság vezetője az MTI-nek elmondta: az átsorolás szinte minden építési tevékenység korlátozásával is járna. Amennyiben a most készülő bátai rendezési tervben kijelölik az árvizes területeket, ott már csak a szükséges karbantartásokat lehetne elvégezni, bővítésre, új ház építésére nem adható ki engedély - hívta fel a figyelmet.

A Dunán 2006 áprilisában levonult árhullám után Bátán száztíz épületet kellett helyreállítani, négyet pedig újjáépítettek. A károk egy része azonban nem közvetlenül az árvíz, hanem a védművek építésénél keletkezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását