2024. április 26. - Ervin

MDF: óvatosan a munkahelyi leépítésekkel

Az MDF a válságot átmenetinek tekinti, ezért óvja a munkaadókat olyan létszámleépítéstől, amelynek hosszú távú következményei lehetnek - mondta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. október 31. péntek 11:40 - Hírextra
Az MDF felkéri a munkaadókat, a munkavállalókat, valamint a szakszervezeteket, hogy egyeztessenek a létszámleépítés ügyében, és ha lehet, tekintsenek el a tömeges létszámleépítéstől - fogalmazott az ellenzéki képviselő. Hozzátette: a párt javaslata az, hogy a munkaadók a munkaidő vagy a bér csökkentésével igyekezzenek a foglalkoztatotti létszámot megtartani.

Véleménye szerint az ilyen intézkedések nemcsak későbbi gazdasági haszonnal járnak, hanem a szolidaritást és a társadalmi tőke erődösödését is szolgálják.Herényi Károly elmondta, hogy ezt javaslatukat hétfőn nyújtják be a parlamentnek.

Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az MDF és a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt (FKNP) egyaránt elsőrendű feladatának tartja a magyar vidék tradicionális ízeinek, jellegzetességeinek megőrzését.

Hangsúlyozta: Magyarország elsőrangú érdeke, hogy a magyarok és a kiváló minőségű magyar élelmiszerek ismét egymásra találjanak. Kiemelte: az uniós csatlakozást követően egy nagyon erős túlszabályozás lépett életbe, amely megnehezítette többek között a helyi vágóhidak, valamint tejtermelők munkáját.

Lengyel Zoltán közölte: az a cél, hogy a vidéki emberek helyben állítsanak elő helyben fogyasztható élelmiszereket.Molnár László, a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt (FKNP) elnöke a pénzügyi és gazdasági válság kapcsán azt mondta: a kormány és ellenzéke nem képes olyan intézkedéseket hozni a válság megoldására, amely az egész ország lakosságának érdekét szolgálná. A kormány nem tud és nem is akar tiszta képet adni a válságról - tette hozzá.

Herényi Károly újságírói kérdésre közölte: az, hogy Lengyel Zoltánnal, valamint az őt delegáló FKNP-vel "együtt van" az MDF, az egy "kényszerhelyzet szüleménye". Együtt ülünk egy frakcióban, ahol megpróbáljuk a konzervatív nemzeti érdekeket közösen képviselni - mondta.

Lengyel Zoltán arra az újságírói kérdésre, hogy megszavazza-e a költségvetést, azt válaszolta: gazdasági világválság idején nem lehet egy költségvetést "csuklóból elutasítani" anélkül, hogy annak vitáját lefolytatná a parlament."Majd a költségvetési vita után el fogom dönteni, hogy igennel szavazok vagy nemmel" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását