2024. május 19. - Ivó, Milán

Obama a kampányajándékok csatájában is vezet

Nagyságrendekkel több az Obama-szuvenír, mint a McCain-csecsebecse az elnökválasztásra készülő Egyesült Államokban.Barack Obamát népszerűsítő termékből csak az interneten 2,5 millió fajta kapható, míg John McCain-szuvenírből 750 ezres a kínálat.
2008. október 30. csütörtök 07:10 - Hírextra
Az üzlet jól megy, és a választók a pénzügyi válság ellenére hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni egy-egy divatos "kampánykiegészítőért". Washingtonban például, nem messze a Fehér Háztól egy polit-szuvenír szaküzlet előtt hosszú sorok kígyóznak mindennap. "Már hatodik hónapja ez megy" - mondta az üzletvezető. "Végigéltem már néhány elnökválasztási kampányt, de ilyen őrület még nem volt."

A kínálat szinte áttekinthetetlen. Van például trikó "Fogadj szót a mamának, add a voksod Obamának" (Always Listen to Your Mama, Go Vote for Obama) felirattal, bögrék, hűtőmágnesek, kitűzők, tollak, és kutyanyakörv, amelyen az áll, hogy "Obamának ugatok" (Bark for Obama). A legnagyobb sláger a Sarah Palin arcképével díszített óvszer és az apró műanyagbaba hatalmas Obama- vagy McCain-fejjel, amely érintésre mozogni kezd. A bólogatójános-figurák darabja 19,99 dollárba (4000 forint) kerül.

A bevétel egy része általában az elnökjelöltek kampánykasszájába vándorol. Obama nemrég saját online kampány-divatáruházat is nyitott a hivatalos honlapján. A neve Runway to Change (Kifutó a változás felé), a ruhák és a kiegészítők pedig neves tervezők - például Diane von Fürstenberg, Vera Wang és Tracy Reese - munkái. Barack Obama butikjában borsosak az árak, egy női felső például 70 dollárnál kezdődik, divatmániával nehezen vádolható ellenfele kampányportálján viszont egy árva McCain-póló sem kapható.

Az eladási statisztikák szerint is a demokrata párti jelölt vezet. Az egyik legnagyobb online ajándéktárgy-áruház, a CafePress.com adatai szerint a politikai jellegű termékek osztályán az utóbbi hét napon a forgalom 47 százalékát az Obama-szuvenírok adták, és a McCain-csecsebecsékre csupán 21 százalék jutott. A harmadik helyen 18 százalékkal Sarah Palin republikánus alelnökjelölt áll, a negyedik pedig alig 9 százalékkal Joe Biden, a demokrata alelnökjelölt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását