2023. november 28. - Stefánia

Még háromszázmillió a Szabadság hídra

Az eredeti 4,9 milliárd forintról 5,8 milliárd forintra nőtt a Szabadság híd rekonstrukciójának költsége, mivel a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön újabb pénzt, ezúttal 300 millió forintot szavazott meg többlet- és pótmunkákra, valamint a dísz- és közvilágít
2008. október 30. csütörtök 19:20 - Hírextra
A közgyűlés 2005-ös költségvetésében mintegy 5 milliárd forintot biztosított a rekonstrukcióra, ami az immár ötödik engedélyokirat-módosítással csaknem 5,8 milliárd lett. A beruházáshoz idén 2,5 milliárd forint EU-támogatást kapott a főváros. Az újabb 300 millió forintot csak a 34 MSZP-SZDSZ képviselő szavazta meg.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes előterjesztői kiegészítőjében elmondta, hogy a villamosforgalom az év végén indulhat meg a hídon, egyelőre még csak ideiglenes közvilágítás mellett. A végleges dísz- és közvilágítás jövő májusban készül el a közúti járműforgalom megindulásával egyidejűleg.

Bagdy Gábor KDNP-frakcióvezető és Tarlós István Fidesz-frakcióvezető többszöri felvetésére Hagyó Miklós közölte, hogy a hídrekonstrukció befejezésének eredeti határideje ez év október vége volt. Bagdy Gábor szerint az előterjesztésből az olvasható ki, hogy a csúszást alapvetően a 4-es metró térségében zajló munkák okozzák. Ezért is célszerű lenne, ha a pótköltségből 237 millió forintot a 4-es metró költségvetésére terhelnének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását