2024. április 27. - Zita

A kormány rossz irányba megy Navracsics szerint

A kormány rossz irányba megy: a válságból nem megszorításokon, hanem a gazdasági növekedésen át vezet a kiút - jelentette ki Navracsics Tibor csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.
2008. október 30. csütörtök 22:30 - Hírextra
A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője szerint pénzt kell adni a gazdaságnak, ezáltal létesülhetnek új munkahelyek, nőhet a belföldi kereslet, felpörög az export, többletjövedelem keletkezik, és elkerülhetőek a szociális megszorítások.

"Nem jó út, amelyen a kormány elindult" - mondta Navracsics Tibor. Hozzátette: a Fidesz 2006-ban, az akkori Gyurcsány-csomag idején is ugyanezt mondta, vagyis nem megszorításokra, a vásárlóerő csökkentésére van szükség, hanem pénzt kell adni a gazdaságnak.

A frakcióvezető kitért arra, hogy valamennyi EU-tagország az adócsökkentést választja, mert tudja, a stabilizáció érdekében nem elvonni kell, hanem elsősorban a kis- és középvállalkozásokat (kkv) ösztönözni. Megítélése szerint ehhez kétszer ötmilliárd euróra lenne szükség, aminek megvan a fedezete. Az első ötmilliárd benne van az Új Magyarország Fejlesztési Tervben (ÚMFT), ahol a kkv-k támogatását 3 százalékról 30 százalékra kell emelni. A Fidesz azt tartja, hogy az így elinduló tartós növekedéshez kapcsolódó adócsökkentés biztosítaná a második ötmilliárd eurót.

Navracsics Tibor közölte: a Fidesz nem fogja támogatni a költségvetést az Országgyűlésben, már ha egyáltalán megismerik.

Jelenleg a második változat van a Ház asztalán, de a csütörtöki házbizottsági ülésen kiderült, nem is készül újabb, a szocialista képviselők egyéni indítványaival kívánják a módosításokat megtenni, például a jelenlegi változatban lévő 1,3 százalékos gazdasági növekedést -1,5 százalékos recesszióra módosítani - mondta. Hozzáfűzte: a büdzsé a kormány politikai filozófiája is, ez az eljárás pedig mutatja, mennyire veszi komolyan a kormány a parlamentet.

"A kormány úgy érzi, hogy az IMF-hitellel a háta mögött mindent megtehet" - jegyezte meg Navracsics Tibor, aki a sajtótájékoztatót követően lakossági fórumon vett részt Debrecenben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását