2024. április 20. - Tivadar

Egyelőre hiába írt alá Hiller

Egyelőre még nem érvényes a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program megvalósításának feladatairól szóló együttműködési megállapodás csütörtökön, Pécsett aláírt módosítása, mivel két aláírás még hiányzik róla - közölte az EKF sajtófőnöke az MTI ér
2008. június 6. péntek 18:46 - Hírextra
A Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Tasnádi Péter, Pécs szocialista polgármestere által csütörtökön tartott aláírási ceremónia formalitás volt. A dokumentum jogilag akkor lesz érvényes, ha azt Mészáros András, az EKF főigazgatója, továbbá Rubovszky Rita, a Hungarofest Kht. igazgatója is ellátja kézjegyével - mondta el Szász Andrea. Hozzátette: ez nem tudni mikor, de reményeik szerint a napokban meg fog történni, ahogy az érintettek kézhez kapják a szerződést.

A sajtószóvivő magyarázata szerint Rubovszky Rita betegség miatt, Mészáros András pedig azért maradt távol a sajtó jelenlétében megtartott aláírástól, mert arra nem kapott meghívást. Szász Andrea ennek okáról nem kívánt beszélni.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Rubovszky Rita és Mészáros András is kész aláírni a kontraktust, így az érvénybe léphet. A "kormány-város szerződésnek" is nevezett dokumentumot érintő változtatásokra a hivatalos indoklás szerint a tavaly távozott Méhes Márton művészeti igazgató helyébe lépő művészeti tanácstagok közös felelősségvállalásának és feladatkörének rögzítése érdekében volt szükség.
Tasnádi Péter csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a módosítással Pécs számára előnyösebb feltételrendszer alakult ki a támogatások tekintetében. Ez azt jelenti, hogy a város maga rendelkezhet a maga által előteremtett forrásokkal.

Hiller István az ünnepélyes aláírást megelőzően azt hangsúlyozta, hogy "a program megvalósulása célegyenesbe ért". Mint fogalmazott, "a folyamat jó irányba és jó ütemben halad, s most már a finanszírozási alap átutalása elől is elhárultak az akadályok".

A mintegy 45 milliárd forintos pécsi EKF-programból 9,1 milliárdot tesznek ki a rendezvények lebonyolítását, a marketing és kommunikációs kiadásokat is magukban foglaló operatív működési költségek. Utóbbinak 40 százalékát, azaz 3,6 milliárd forintot a kormány, 33 százalékát, vagyis 2,3 milliárdot Pécs biztosítja, 27 százalék pedig Európai uniós támogatásokból és szponzorációs bevételekből származik majd.

A kormány-város szerződés szerint a minisztérium az általa nyújtott forrásokat minden esetben a Hungarofest Kht., mint pénzügyi lebonyolító útján biztosítja a kulturális és művészeti programokra.
A Pécsiújság.hu internetes oldal pénteken írt arról, hogy az EKF főigazgatójának és a Hungarofest Kht. igazgatójának aláírása még hiányzik a szerződésről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását