2024. május 5. - Györgyi

Belépünk az eurózónába?

Nem tartja a valóságtól elrugaszkodott, megvalósíthatatlan elképzelésnek Szanyi Tibor, hogy soron kívül kérjük felvételünket az eurózónába - írta a szerdai Magyar Hírlap.
2008. október 29. szerda 06:55 - Hírextra
A szocialista parlamenti képviselő a lapnak elmondta: tudomása szerint a Pénzügyminisztériumban dolgoznak ezen a forgatókönyvön is, a pénzügyi-gazdasági válság következtében pedig - információi szerint "vészforgatókönyvként" - az Európai Unió központjában, Brüsszelben, de Londonban, Párizsban és Berlinben is számolnak ezzel a lehetőséggel.

A lap emlékeztet arra, hogy a képviselő már október 9-e óta sürgeti pártjában és képviselőcsoportjában ezt a lépést, s a kormányt is felszólította: az első lehetséges alkalommal vezessék be az uniós fizetőeszközt.

Csányi Sándornak, az OTP elnök-vezérigazgatójának felvetésére, aki szintén az euró soron kívüli bevezetésének ötletét fogalmazta meg a hét végén, Szanyi Tibor kijelentette: figyelni kell a bankvezérre, aki "tisztában van azzal, mit főznek a világ pénzügyi konyhájában".

"Mindenki örülne, ha hazánk az euróövezet tagja lenne, de erre soron kívül nincs lehetőség" - mondta a lapnak ezekre a felvetésekre reagálva Varga Mihály, a parlament költségvetési bizottságának fideszes elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását