2024. május 19. - Ivó, Milán

A gazdaság élénkítése vezet ki a válságból

A kormány által tervezett megszorításokkal szemben a gazdaságélénkítés vezethetné ki az országot a válságból - jelentette ki Kövér László szerdán Szegeden.
2008. október 29. szerda 20:30 - Hírextra
Magyarország a többi uniós tagországtól eltérő gyógymódot választ betegségének kezelésére. Mindenhol gazdaságélénkítő csomagokkal találkozhatunk, Magyarország az egyetlen, amely megszorításokkal próbálja a pénzügyi csődöt elkerülni - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: rövidtávon lehet, hogy sikeres a megszorítás, de egészen biztosan nem állítja növekedési pályára az országot. Kövér László szerint abból "a mély adósságcsapdából, amelybe újra belelöktek bennünket a kormányzó politikusok Gyurcsány Ferenccel az élen", nem lehet másképpen kikeveredni, csak ha minél több ember termel meg minél több értéket, ami után adót fizet.

Kövér László szerint annak, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségére szorulunk, igen nagy ára van az ország nemzetközi megítélése szempontjából: olyan országokkal kerültünk egy szintre, mint Ukrajna, Pakisztán vagy Fehéroroszország.

Az IMF-megállapodásnak nemcsak politikai és gazdasági ára tekinthető nagynak, hanem a pénzügyi is, még ha a hitelkeretből egyetlen egy forintot sem hívunk le, ami egyébként nem valószínű. A rendelkezésre állási díj miatt akkor is évi 15 milliárd forintba kerül ez az országnak - közölte a Fidesz választmányi elnöke.

"Ugyanazok kérik az ország lakosságának türelmét és a megszorítások elviselését, akik ebbe a gödörbe löktek vissza bennünket" - fogalmazott Kövér László.

Az ellenzéki politikus úgy vélte, senki sem hiszi el határokon belül és azon kívül, hogy az ország a jelenlegi garnitúrával képes lesz még egyszer növekedési pályára kerülni. Hozzáfűzte: ezért a kormánynak vállalni kell a felelősséget, és egy előrehozott választáson az embereknek kell dönteniük arról, kire bízzák az ország jövőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását