2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem repül a MALÉV New Yorkba és Torontóba

Ideiglenesen leállhat a MALÉV két tengerentúli járata - tudta meg a Független Hírügynökség. A New York-i és a torontói vonalon előreláthatólag a téli időszakban nem repülnek majd a magyar társaság gépei. Nyáron pedig a bangkoki járat szünetelhet.
2007. október 25. csütörtök 07:29 - Hírextra
A Független Hírügynökség megkeresésére a légitársaságnál azt közölték: a MALÉV-nál a teljes tevékenységét felölelő szerkezetátalakítási és költséghatékonysági program folyik. Ennek részeként a menedzsment vizsgálja a légitársaság hosszú távú járatainak nyereségességét, és ezzel párhuzamosan az egyik repülőgépének bérbeadását a téli időszakban. A társaságnak két olyan gépe van, amellyel a tengerentúlra, így Amerikába, Kanadába és Thaiföldre repül. Ezek kihasználtsága azonban télen és nyáron változó.

A Malév a szerkesztőségünkhöz eljutattatott közleményében azt írja: a bérbeadás egy lehetőség arra, hogy a repülőgép gazdaságosan üzemeljen, és profitot termeljen a gyengébb forgalmú téli szezonban. Ez érintheti a MALÉV menetrendszerinti New York-i és torontói járatát is. A téli időszakban ugyanis ezen a két útvonalon jelentősen csökken az utasok száma. A bangkoki járat ugyanakkor telített, a thaiföldi célállomásra viszont nyaranta utaznak jóval kevesebben. A MALÉV-nél a nyári menetrenddel kapcsolatban nem kívántak még nyilatkozni.

A Független Hírügynökség úgy tudja: a MALÉV Ománnak kölcsönözné az egyik gépet teljes személyzettel. A légitársaságnál nem kívánták kommentálni ezt az értesülést, ahogy azt sem, hogy a New York-i és torontói járatok ideiglenes szüneteltetésében annak is szerepe van, hogy a cég előző vezetése kedvezőtlen szerződéseket kötött. Ezek megváltoztatásához azonban a járatok szüneteltetésére van szükség. A MALÉV ugyanakkor hangsúlyozta: Budapestről a jövőben is naponta elérhető lesz New York, zürichi átszállással.

A cég nem árulja el, mikor hozza meg végleges döntését a járatok átmeneti leállításáról.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását