2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Újratárgyalják Somoskőújfalu és Salgótarján perét

Somoskőújfalu és Salgótarján perének újratárgyalására kötelezte az elsőfokú bíróságot a Fővárosi Ítélőtábla - jelentette be Salgótarján polgármestere a város közgyűlésének ülésén kedden. Salgótarján korábbi városrésze, a 2006 októberétől önálló községként
2008. október 28. kedd 16:52 - Hírextra
Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) ismertette: az első fokon eljáró Nógrád Megyei Bíróság a felperes Somoskőújfalu kereseti kérelmének adott helyt, amikor az 1964-es állapotoknak megfelelően állapította meg a közigazgatási határt. Kompenzációként továbbá a felperes tulajdonába adta Eresztvényt, a város egyik legszebb kirándulóhelyét, valamint a Dornyay turistaházat és környékét a sípályával.

Emellett 112 millió forint megfizetésére kötelezte Salgótarjánt.
A somoskőújfalui önkormányzat követelése eredetileg 741,4 millió forint volt - tette hozzá.
Közölte: Salgótarján fellebbezésében is fenntartotta, hogy az 1977-es határt kell alapul venni (akkor történt a településegyesítés), továbbá, hogy a vagyonmegosztásnál csak a meglévő vagyont lehet figyelembe venni.

A polgármester elmondta: a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az október 10-i tárgyaláson teljes egészében hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet. Az új eljárásra vonatkozóan pedig utasításokat is megfogalmazott az 1977-es határral és a meglévő vagyon megosztásával kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását