2024. április 25. - Márk

Elfogadhatatlan a javaslat

Vígh Ilona (Fidesz) kijelentette: a 2008. évi költségvetési javaslat elfogadhatatlan a Fidesz számára, mert érzéketlen a legnehezebb helyzetben lévőkkel, azaz a fogyatékkal élő emberekkel szemben.
2007. december 4. kedd 17:19 - Hírextra

Mint hangsúlyozta, a Magyarországon levő öt fogyatékossági ág közül négy országos ernyőszervezetei több éve kapnak működési támogatást. Az ötödik, törvényben is elismert fogyatékossági ág, az autizmus országos ernyőszervezete azonban nem kap ilyen támogatást - jegyezte meg Vígh Ilona, hozzátéve, hogy egy felmérés szerint hatvanezer autista személy él Magyarországon. A fideszes képviselő szerint támogatás helyett pályázati úton legfeljebb tizenhatmillió forintos projekt célú támogatásban részesülhet a szervezet, ez pedig elfogadhatatlan. A Fidesz a diszkrimináció megszüntetése érdekében 57 millió forint működési támogatást javasol az autisták szervezetének.
Vígh Ilona kiemelte: 800 millió forinttal alacsonyabb a mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása a következő évben, mint 2007-ben. Szólt arról is, hogy a Fidesz 23 millió forinttal növelné meg a siketek és nagyothallók támogatását a költségvetésben. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány ellehetetlenítette az országos fogyatékosságügyi programot. Ennek a programnak a Fidesz 55 millió forint többlettámogatást javasol.

Korózs Lajos (MSZP) közölte: a kormány meg fogja oldani az autisták támogatását.
Bebes István (Fidesz) arról beszélt, hogy szükség van a szociális bérlakásépítési-program folytatására.

Szabó Zoltán (MSZP) arra hívta fel a figyelmet, hogy a magukat művészeti oktatással foglalkozónak mondó magánvállalkozások lényegében minden különösebb teljesítés nélkül felveszik a normatívát.
Bóka István (Fidesz) elmondta: módosító indítványában azt javasolja, hogy az integrált Balaton fejlesztésére 700 millió forintot különítsen el a kormány a jelenlegi nulla forint helyett. A Balaton Fejlesztési Tanács működésére pedig 50 millió forintos támogatást javasol - közölte.

Másik módosító indítványa kapcsán a fideszes képviselő azt mondta, még legalább 200 millió forint kell ahhoz, hogy az önkéntes köztestületi tűzoltóságok szabályszerűen tudjanak működni, azaz megfelelően tudják fizetni a dolgozóknak a minimálbért és a pótlékokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását