2024. április 26. - Ervin

Harmadfokú riasztás a Dél-Dunántúlon

Harmadfokú, piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Dél-Dunántúlra a szombaton várható erős jegesedés, illetve a többfelé valószínű tartós, intenzív ónos eső miatt; a riasztás szombaton éjfélig van érvényben.
2008. január 5. szombat 17:28 - Hírextra
Az OMSZ honlapján közölt előrejelzés szerint délnyugat felől a magasban egyre enyhébb, nedves levegő érkezik Magyarország fölé. Hatására nyugaton és délen több helyen kell ónos esőre
számítani. A középső országrész északi felén többfelé várható kisebb havazás, néhol fagyott eső, ónos eső, majd a délután második felétől egyre inkább vegyes halmazállapotú csapadék: hó, ónos eső, fagyott eső egyaránt.

Északkeleten havazás várható, éjfélig 2-7 centiméteres friss hó hullhat.

Vasárnap az észak-magyarországi régióban további havazás (5-15 centiméter friss hó) várható, ott néhol fagyott eső is előfordulhat. Másutt nyugat, délnyugat felől fokozatosan eső váltja fel az ónos esőt.

A szálló por koncentrációja csökken, várhatóan, a forgalmasabb belvárosi területeket leszámítva, mindenütt a levegőminőségi határérték alatt alakul - áll az OMSZ előrejelzésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását