2024. május 9. - Gergely

Gyurcsány ma sem bírja egyedül

Gyurcsány Ferenc ma konzultációt tart a parlamenti pártok vezetőivel és frakcióvezetőivel a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatott tárgyalások kapcsán.
2008. október 28. kedd 07:16 - Hírextra
A tanácskozást a miniszterelnök hétfőn kezdeményezte. A kormányfő akkor közölte: az IMF-fel tervezett megállapodás célja, hogy megvédjék a magyar gazdaság és a magyar családok érdekeit.

A találkozón a tervek szerint konzultálnak arról is, mivel értenek egyet, mit tudnak támogatni és mit nem az IMF-fel és az unióval kötendő megállapodásokban. Gyurcsány Ferenc úgy vélte, az IMF-fel kötendő megállapodás révén az elérhető források nagysága "meggyőző" lesz, de konkrét összeget nem említett.

Az MTI hétfőn több forrásból úgy értesült, hogy a kormány felfüggesztené a köztisztviselők 2009-re vonatkozó 13. havi illetményének és jutalmainak kifizetését, továbbá csökkentené a 13. havi nyugdíjakra kifizethető költségvetési keretet. Értesülések szerint az IMF elvárása az, hogy a készenléti hitelért cserébe Magyarország nagyjából 300 milliárd forintos kiadáscsökkentést hajtson végre jövőre, és ne GDP-növekedéssel, hanem lassulással kalkuláljon.

A Fidesz hétfőn jelezte: részt vesz az ötpárti konzultáción. A párt alelnöke, Varga Mihály ugyanakkor közölte: a Nemzetközi Valutaalap nem szokott csak úgy, szívességből pénzt adni. Magyarország 1998-ig is csak úgy kapott készenléti hitelt, hogy a valutaalap konkrét gazdaságpolitikai feltételeket támasztott, hogy mit kell teljesítenie az országnak - emlékeztetett Varga Mihály.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását