2024. június 1. - Tünde

Duplán szív az SZDSZ, ha kipottyan a Házból

Háromszázmillió forintos hitelt vett fel tavaly az SZDSZ, de nem gondoltak bele, hogy ha kiesnek a parlamentből, aligha tudják visszafizetni - írja a szombati Blikk.
2010. január 16. szombat 11:37 - HírExtra
A napilap információi szerint az SZDSZ háromszázmillió forintos hitelt vett fel, amit 15 év alatt kellene visszafizetnie. A népszerűségi adatok szerint viszont nem biztos, hogy lesz miből. A párt jelen állás szerint ugyanis aligha kerül majd be a parlamentbe, akkor pedig elveszti állami támogatásának jelentős részét, és nem lesz miből visszafizetnie az adósságot.

A párt sajtóosztályán a Blikkel csak annyit közöltek, hogy a kérdésről a jövő héten nyilatkoznak majd.

A lap felidézi, hogy a parlamenti pártok 2008-ban szavazták meg maguknak a hitelt: pártonként maximum 1 milliárd forintot vehetnek fel kedvezményes kamattal az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól. A Blikk szerint az MSZP 723, a Fidesz 206, az SZDSZ 327, a KDNP 160, az MDF pedig 405 millió forint hitelt vett fel. Negyedévente törlesztenek, a kamat pedig 7,1 százalék. A kölcsönt csak ingatlanvásárlásra fordíthatják.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását