2024. április 29. - Péter

Ketten támadták be az MDF-et a bíróságon

Ketten támadták meg a Fővárosi Bíróságon az MDF tisztújításának határozatát; az ügyet még nem szignálták ki bíróra - közölte a bíróság az MTI érdeklődésére kedden.
2008. október 28. kedd 12:58 - Hírextra
Az MTI annak kapcsán kereste meg a bíróságot, hogy a Magyar Nemzet kedden azt írta: keresetlevél érkezett a Fővárosi Bírósághoz, amellyel az MDF szeptember 27-én lezajlott tisztújítását támadják.

A bíróság tájékoztatása szerint október 21-én Czap Zoltán és társa nyújtott be keresetlevelet a Fővárosi Bíróságon a Magyar Demokrata Fórum ellen, határozat megsemmisítése tárgyában. Az ügy még nincs bíróra kiszignálva - tették hozzá.

A bíróság a keresetlevél részletes tartalmáról nem adhatott tájékoztatást.Czap Zoltán az MTI megkeresésére megerősítette, hogy ő nyújtotta be a keresetet, de mást ezen kívül nem nyilatkozott. Czap Zoltán - az MDF csepeli szervezetének honlapja szerint - indult a 2006-os önkormányzati választáson, de mandátumot nem szerzett.

A polgári perrendtartásról szóló törvény szerint a bíróság a keresetlevelet nyomban, de legkésőbb a bírósághoz érkezésétől számított harminc napon belül megvizsgálja, hogy megállapítsa, nem kell-e azt a félnek hiánypótlásra visszaadni, nincs-e helye az ügy áttételének, illetve a keresetlevél idézés kibocsátása nélküli elutasításának, és a szükséges intézkedéseket megteszi.

A Magyar Nemzet szerint a keresetlevélben sorozatos szabálytalanságokra, a Dávid Ibolya-féle pártvezetés jogszerűtlen lépéseire hívták fel a figyelmet. A beadvány szerint például Katona Kálmán, az Országos Választmány akkori elnöke jogszerűtlenül járt el, amikor hét, a tisztújításon való részvételre jogosult delegált mandátumát visszautasította. A dokumentum arra is kitér, hogy a megyei tisztújítások nyár közepi lezárulta után Dávid Ibolya - elnöki hatáskörben, egyelőre nem ismert jogi aggályok miatt - három megyében megismételtette a procedúrát.

A lap szerint a keresetlevélben azt kérik, vizsgálják felül a tisztújítás jogszerűségét, s ha törvénytelenséget tapasztalnak, semmisítsék meg annak eredményét. Az anyag szerzői egyúttal ügyészségi vizsgálatot is kezdeményeznek a pártvezetőség eljárásai ellen - tudta meg a Magyar Nemzet, és hozzátette: ha a bíróság megállapítja a szabálytalanságokat, akár megismételt tisztújítás is következhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását