2024. április 29. - Péter

A Fidesz átadta ajánlószelvényeit a MIÉP-nek

A Fidesz saját ajánlószelvényeinek adatait adhatta át a MIÉP-nek a ferencvárosi időközi választás során - mondta az MSZP szóvivője szerdán az MTI-nek.
2009. január 7. szerda 17:48 - Hírextra
Novák Előd, a ferencvárosi választási bizottság tagja több mint egytucatnyi esetben személyesen felkereste azokat a választópolgárokat, akik állítólag a MIÉP jelöltjének adták ajánlószelvényüket, de kiderült, hogy valójában a Fidesz jelöltjének szánták - mondta Nyakó István.

"A ferencvárosi választási bizottság mai ülésén megállapította, hogy állampolgári nyilatkozatok szerint a Fidesznek adott ajánlószelvények adatainak egy része a MIÉP-nél kötött ki" - közölte a szóvivő.

Ezek mind abba a 415 esetbe tartoztak, ahol a MIÉP jelöltjére leadott ajánlócéduláról a választási bizottság kiderítette, hogy hamis - tette hozzá Nyakó István, aki utalt arra is, hogy a Fidesz egykori ferencvárosi alelnöke bejelentést tett, mert szerinte a Fidesz nem semmisített meg minden ajánlószelvényt.

A helyi választási bizottság ugyan elutasította ezt a panaszt, de azért, mert a fideszes képviselők egy jegyzőkönyvet mutattak be a panasz elbírálásakor. "Csakhogy mára egyértelműen kiderült, hogy megvezették a helyi választási bizottságot, mert a bemutatott jegyzőkönyvet kizárólag fideszes képviselők ellenjegyezték, sőt, saját párttársuk által leleplezetett fideszesek állították ki maguknak. Magyarán ez olyan, mintha a tetten ért tolvaj saját bűntársai tanúsítanák, hogy nem tett semmit, és nem csinált semmit" - fogalmazott a szocialista politikus.

Ezek után talán világos lehet, hogy miért nem adott le minden ajánlószelvényt a Fidesz. Nem akart "lebukni", hiszen ebben az esetben kiderült volna, hogy a Fidesz és a MIÉP egyes ajánlószelvényein ugyanazoknak a választópolgároknak az adatai szerepelnek - tette hozzá.

"A legújabb fejlemények szerint a Fidesz egyre mélyebbre süllyed ebben az ügyben. Hazugságból hazugságba esik, itt az ideje, hogy jelöltje, Bácskai János elbúcsúzzon ettől a versenytől" - jelentette ki Nyakó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását