2024. május 7. - Gizella

A szocialisták is bírálják a kormányt

Az Európai Parlament költségvetési bizottságának MSZP-s tagja bírálja a magyar kormány és jegybank globális válsággal összefüggésben meghozott döntéseit, elképzeléseit.
2008. október 28. kedd 20:00 - Hírextra
Brüsszelben eddig negatív példaként említették Magyarországot, ám a Nemzetközi Valutaalappal kötendő megállapodás hírére megkönnyebbültek, és úgy ítélik meg, hogy ez egy szükséges lépés az ország speciális helyzete miatt - mondta az InfoRádiónak Fazakas Szabolcs, az Európai Parlament költségvetési bizottságának MSZP-s tagja.

A politikus szerint ugyanakkor a gazdaságélénkítő programot nem szabad figyelmen kívül hagyni, nem lehet rövidlátóan csak a pénzügyi és a forintválságra koncentrálni.

Brüsszelben nem értik, hogy Magyarország miért megy szembe az európai gyakorlattal, és miért emelte az alapkamatot 11,5 százalékra, miközben egész Európában kamatcsökkentésről jönnek hírek, valamint miként lehet, hogy 8 százalékkal magasabb a kamat, mint az európai országok többségében - fejtette ki Fazakas Szabolcs. Hozzátette: hiányolják, hogy miért nem Európával együtt haladunk a kamatcsökkentés vagy a gazdaságélénkítő programok területén

A szocialista politikus kiemelte: kétélű fegyver volt a kamatemelés, ami a vállalkozókat súlyosan érinti.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását