2024. május 14. - Bonifác

Történelmi futball-döntetlen Palesztinában

Döntetlennel zárult a palesztin területen lejátszott első hivatalos FIFA-találkozó: a vendéglátó csapat 1-1-et játszott Jordánia válogatottjával a történelmi labdarúgó-mérkőzésen.
2008. október 27. hétfő 07:17 - Hírextra
Az al-Ramban rendezett találkozó remek hangulatban kezdődött, szurkolók ezrei biztatták a palesztin alakulatot, amely a csapatkapitány Ahmad Kaskas révén már a 8. percben megszerezte a vezetést. A vendégek Rae:d Freih 48. percben elért találatával egyenlítettek.

A lelátón ott volt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Szalam Fajjad palesztin miniszterelnök és több külföldi diplomata.

A FIFA által akkreditált hatezres Fejszál Husszeini Stadion játékterére belépve a jordániai játékosok - akik közül többen palesztin származásúak - letérdeltek és megcsókolták a műfüvet. A létesítményt a 2004-ben elhunyt palesztin vezető, Jasszer Arafat, valamint II. Abdalláh jordán király, továbbá Mahmúd Abbász jelenlegi palesztin elnök portréja díszítette. Az összecsapás előtt eljátszották a két nemzeti himnuszt, aztán következhetett a történelmi mérkőzés.

A lelátó zsúfolásig megtelt, a szurkolók többek között azt skandálták: "Palesztina megremegteti a földet", miközben a műsorközlő az augusztusban elhunyt Mahmúd Darvist, a legelismertebb palesztin költőt idézve azt harsogta: "a labdarúgás a legnemesebb háború".

A palesztinok labdarúgó-szövetsége 1998 óta tagja a FIFA-nak, a helyi válogatott azonban a hazai mérkőzéseit mostanáig biztonsági okokból Jordániában és Katarban játszotta le.

"Annyit mondhatok, hogy a labdarúgás reményt nyújt önöknek, de a politikusaiknak is, hogy elérjék céljaikat. Ez a mai egy kis cél volt, az elnök és a miniszterelnök ezután nagyobb cél felé tör" - mondta Blatter, utalva a palesztinok függetlenségi törekvéseire.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását