2024. május 16. - Mózes, Botond

Rejtvényfejtők össznépi találkozója

Egész hétvégén kattogtak az agyi fogaskerekek Békés megyében és ádáz küzdelem folyt a keresztrejtvény fronton.Csaknem százhatvan résztvevővel zajlott szombaton Békéscsabán az országos keresztrejtvényfejtő verseny, mely többszörös helyi győzelemmel zárult.
2008. október 27. hétfő 13:31 - Hírextra
A hét kategóriából háromban született csabai győzelem. Az alsósok közt egy negyedikes békéscsabai kislány, Nagy Bernadett volt a legügyesebb, az 5-6. osztályosok közt szintén az otthoni pályán mozgó Szűcs Andrea győzött. A tizenhárom- tizennégy évesek közt a kiskunhalasi Péterfia Judit volt a legjobb. A felnőtt kezdők közt békéscsabai győzelemmel Nyári Tamásné állhatott dobogóra, a haladók közül a soproni Hidvégi Mihály, míg a mesterjelöltek közül a csépharaszti Balogh József bizonyult a legjobbnak. Idén a mesterek mesetere a miskolci Barna Viktor lett - közölte az MTI-vel a verseny egyik helyi szervezője, Huszárné Sándor Katalin.

A mesterfokú rejtvényfejtő elmondta: a verseny során a játékosok két, a fejlettségi szintjüknek megfelelő keresztrejtvényt kaptak, amit a lehető legkevesebb hibával a leggyorsabban kellett megoldani. A feladatokat hivatásos rejtvényszerkesztők állították elő.A rejtvényes hétvége vasárnap Gyulán folytatódott, ahol négy kategóriában mérték össze tudásukat a rejtvényfejtés rajongói.

A magyar rejtvényfejtő válogatottnak ez a program volt az utolsó gyakorlási lehetőség a Minszkben hétfőn kezdődő világbajnokság előtt. István György, a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnöke a csapata indulása előtt az MTI-nek elmondta: a szombatig tartó versenysorozat keretében több mint száz nyelv és kultúra semleges feladatot kell megoldani. A magyarok egyéniben és csapatban is indulnak. Jelenleg a Rio de Janeiróban tavaly rendezett megmérettetésen elért eredményével Madarassy Pál a világbajnok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását