2024. május 16. - Mózes, Botond

Mai határozathozatalok

Az Országgyűlés hétfőn módosította a "lex Mol"-t, és a Communitas Fortissima, azaz a Legbátrabb falu címet adományozta a Vas megyei Kercaszomor település számára.
2008. október 27. hétfő 18:20 - Hírextra
Az úgynevezett "lex Mol", vagyis a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő, valamint az azzal összefüggő egyes törvények módosítását 364 igennel, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a Ház.

A módosításra az Európai Bizottság kifogásai miatt volt szükség.
A Ház 355 igen és 1 nem mellett, tartózkodás nélkül döntött arról, hogy a Communitas Fortissima, azaz a Legbátrabb falu címet adományozza a Vas megyei Kercaszomor számára.

A négy párt (MSZP, Fidesz, MDF, KDNP) képviselői által beterjesztett törvényjavaslatot a kormány nevében Gyenesei István önkormányzati miniszter is elfogadásra javasolta.

A Vas megyei Kercaszomort 1919-ben szerb-horvát-szlovén csapatok szállták meg, azonban a település lakossága szembeszállt velük, és ennek eredményeként 1922-ben újra Magyarországhoz csatlakozhattak.

A Vas Megyei Közgyűlés 2002. május 16-án kezdeményezte a kormánynál, hogy a Legbátrabb falu címet adományozza Kercaszomornak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását