2024. május 16. - Mózes, Botond

Horn Gábor bocsánatot is kérne

A magyar pénzügyi rendszer stabil - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter napirend előtt az Országgyűlésben. Az MSZP szónoka dicsérte a kormány döntéseit, az SZDSZ pedig a fűnyíró elvű intézkedésektől óvta a törvényhozást.
2008. október 27. hétfő 20:07 - Hírextra
Magyarország felvette a kapcsolatot az Európai Bizottság elnökével, valamint a meghatározó tagországok vezetőivel - mondta a pénzügyminiszter az Országgyűlésben. Veres János utalt rá, hogy szükségünk van az unió, a nemzetközi pénzintézetek, az IMF és az EBRD támogatására.

Szóba hozta a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett keddi egyeztetést is, amelyen az eddigi megállapodásokról és a következő napok tárgyalásairól tájékoztatják a parlamenti pártokat. Hozzáfűzte, hogy az átdolgozott költségvetéshez az új információk birtokában készítik el a makroelemzéseket.

Így az Országgyűlés az utolsó pillanatnak megfelelő, legvalószínűbb változatban fogadhatja el a büdzsét. Veres János kijelentette, hogy a magyar pénzügyi rendszer stabil.

A fideszes Varga Mihály szerint az ország az elmúlt évek hibás gazdaságpolitikája miatt került nehéz helyzetbe. A magas államadósság, államháztartási hiány és infláció, valamint a felelőtlen költekezés és a munkanélküliség növekedése miatt sebezhető az ország - fűzte hozzá.

A KDNP-s Hargitai János a költségvetési politika felelőtlenségét kárhoztatta, és jelezte, hogy most már a forinthitelesek is bajban vannak.

Az MDF elnöke, Dávid Ibolya szerint az MSZP-nek, a Fidesznek és a SZDSZ-nek bocsánatot kellene kérnie a keddi egyeztetésen, mert a 2006-os kampányban elhitették az emberekkel, hogy "van itt pénz", miközben mindenki tudta, hogy megszorító csomag előtt állunk.

Az SZDSZ-es Horn Gábor nem zárkózik el a bocsánatkérésétől, bár nem hisz abban, hogy az megoldaná a válságot. A liberális politikus óvott a "fűnyíró elvű lépésektől".

Az MSZP-s Kovács Tibor azt hozta fel a kormány mentségére, hogy a pénzügyi válság méretei nem voltak előreláthatóak. Szerinte a kabinet jó intézkedéseket hozott, az unióban pedig erősödik az összefogás gondolata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását