2024. május 14. - Bonifác

Nyugdíjasházak működése

Az emelt szintű nyugdíjasházak működése egyre inkább klasszikus fogyasztóvédelmi kérdéssé válik - mondta Alexa György, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi eseti bizottságának szocialista elnöke szerdán az MTI-nek.
2008. szeptember 3. szerda 14:04 - Hírextra
A szociális szolgáltatások a piac sajátos szegmensét képezik, eddig azonban kívül estek a fogyasztóvédelem látóterén - közölte a szocialista képviselő a testület ülése előtt, amelyen az emelt szintű nyugdíjasházak működéséről tárgyalnak.

Alexa György szerint fogyasztóvédelmi szempontból is szükség lenne az igénybevevők szerepét erősíteni, mert a szociális szektorban kicsi az emberek érdekérvényesítő képessége. Hozzátette: ezért azt javasolják, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tevékenysége terjedjen ki a szociális szolgáltatások igénybevevőire is.

A problémák között említette, hogy az otthonok szolgáltatásait igénybevevők tájékoztatása nem mindig megfelelő, és van olyan is, hogy a jogszabály által engedett határokon túlmenően határoznak meg befizetési összegeket. Kitért arra, hogy 160 szervezet nyújt emelt szintű ellátást, 44 százalékuk nem állami tulajdonban. Országosan 5000 férőhely van a nyugdíjasházakban - fűzte hozzá.

Alexa György közölte, hogy a bizottság ülésére meghívták az illetékes minisztériumok mellett a Betegjogi Közalapítvány képviselőit, a fogyasztóvédelmi civil szervezeteket.Elmondta, hogy kezdeményezni fogják a bizottság mandátumának a ciklus végig, 2010-ig történő meghosszabbítását az Országgyűléstől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását