2024. május 12. - Pongrác

Elfogadták Veres János interpellációját

Az Országgyűlés 202 igen, és 159 nem szavazat mellett elfogadta Veres János pénzügyminiszter újbóli válaszát, miután a júniusban leszavazott interpellációs válasz ismét a Ház elé került hétfőn.
2008. október 27. hétfő 16:25 - Hírextra
Szatmáry Krisfóf (Fidesz) június 2-án arról beszélt, hogy a kormánynak nincs megfelelő hitele a gazdaság talpra állításához, és mindenki kétségekkel fogadja az adóváltoztatásokra vonatkozó kijelentéseket. Kifejtette: a magyar gazdaság lemaradásban van az Európai Unióhoz és a környező országokhoz képest, és ez a kormány "nem létező gazdasági és vállalkozásfejlesztési koncepciójának" köszönhető.

A pénzügyminiszter erre adott válaszát akkor az ellenzéki képviselő akkor nem fogadta el. A Ház 182 igen, 183 nem szavazattal utasította el a választ: igennel szavazott az MSZP-frakció és Gyenesei István független képviselő. Nemmel voksolt a Fidesz-, a KDNP, az SZDSZ és az MDF-frakciója.

Az elutasított interpellációs választ október 21-én tárgyalta a költségvetési bizottság.
Szabó Lajos (MSZP), a testület előadója elmondta: Veres János kiegészítette a korábban elhangzott válaszát, amelyet a bizottság elfogadott.

Szatmáry Kristóf viszont azt hangsúlyozta: júniusban elhangzott interpellációja most még aktuálisabb. Mint mondta, rossz válasz a gazdasági válságra az adó- és járulékrendszer befagyasztása. Véleménye szerint Gyurcsány Ferenc felelőtlen és öncélú politikája kivéreztette az országot.

Úgy fogalmazott: a tét az, hogy a hazai kis- és középvállalkozások számára biztosítani tudják-e a túlélés feltételeit. Kijelentette azt is, hogy nem szabad lemondani az adócsökkentésről.
A fideszes politikus azt kérte a Háztól, ismét utasítsák el a pénzügyminiszter válaszát.

Veres János pénzügyminiszter válaszában azt mondta: az elmúlt hetek történései - az egyeztetések, köztük a nemzeti csúcs - egyértelművé tették, hogy a stabilitás most mindent megelőző érték. Hangsúlyozta: amikor a stabilitás engedi, lesz adócsökkentés, és reméli, hogy ennek időpontja, nem túl távoli. Hiányolta, hogy a fideszes képviselő nem nevezi meg az adócsökkentés forrását.

A pénzügyminiszter emlékeztette Szatmáry Kristófot arra, hogy a kormány már közzétette a kis- és középvállalkozásokat segítő 800 milliárd forintos támogatási csomagját.

Tállai András, a Fidesz-frakció nevében szintén az adócsökkentés mellett érvelt. A többi képviselőcsoport nem vette igénybe a hozzászólás lehetőségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását