2024. április 29. - Péter

Két magyar egyetem a világ legjobbjai között

Két magyar felsőoktatási intézmény: a Szegedi Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem került be idén a világ legjobb 500 alma matere közé a shanghai-i Jiao Tong University által évente elkészített nemzetközi rangsor szerint - derül ki a listát
2008. október 27. hétfő 16:22 - Hírextra
A shanghai-i Jiao Tong University Felsőoktatásért Intézetének idei listáján a Szegedi Tudományegyetemet - a tavalyi évhez hasonlóan - a 303-401. helyre sorolták, és ugyanezen a helyen szerepel az ELTE is.

A rangsort az amerikai Harvard vezeti, a legelőkelőbb helyen szereplő európai egyetem, a cambridge-i, a negyedik helyen áll.

A felmérés összeállítói számos szempont alapján készítik el 2003 óta a rangsort. Figyelembe veszik többi között a kiemelkedő tudományos és kutatási teljesítményt nyújtó oktatók számát, az elnyert Nobel-díjakat, a megjelent tudományos publikációkat a természet- és társadalomtudomány területén, valamint
a cikkek idézettségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását