2024. május 14. - Bonifác

Hétfőn kezdődik az Árpád híd felújítása

Felújítások kezdődnek hétfőn az Árpád hídon, ezért éjszakánként két forgalmi sávot lezárnak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Ahogy az InfoRádió már korábban beszámolt róla: a rekonstrukció során kicserélik a szerkezet hőtágulását szabályozó
2008. október 26. vasárnap 08:26 - Hírextra
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hétfőn, október 27-én éjjel kezdi meg az Árpád híd északi, Buda felé vezető hídpályán, a Hajógyári-szigeti pillér felett a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemek cseréjét.

A társaság közleménye szerint a munkavégzés - amelyre naponta este tíz órától hajnali hat óráig kerül sor - mindhárom forgalmi sávot, a mellettük haladó kerékpárutat, valamint a járdát is érinti.

Éjszakánként a jelzett időben egyszerre két sávot zárnak le. Buda irányába a forgalom megfelelő táblázással csillapítva csak egy sávban haladhat.

A munkák során a régi dilatációs szerkezetet, valamint a hozzá két oldalon csatlakozó aszfaltburkolatot is eltávolítják, majd a megfelelő acélszerkezeti kialakítást követően építik be az újat.

A kibontás során keletkező mintegy 1,5 méter széles, keresztirányban 11 méter hosszú munkasáv áthidalására egy acélból készült, láthatósági festéssel ellátott, a közúti forgalom áthaladását biztosító "provizóriumot" helyeznek el, amely csak csökkentett, maximum 30 kilométer/óra sebességgel közelíthető meg.

A szerkezet az útpálya síkjából, hasonlóan a lakóövezeti utakon alkalmazott forgalomcsillapító szigetekhez, mintegy 10 centiméterre kiemelkedik.

A felújítási munkálatok várhatóan november 22-ig tartanak majd. A munkák a villamos forgalmat nem érintik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását