2024. április 20. - Tivadar

Hétfőn aláírják az Európai Zóna Irodáról szóló megállapodást

A kormány a szerdai ülésén jóváhagyta a Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzeti Társaságok Szövetségének (IFRC) Budapesten létrejövő Európai Zóna Iroda elnevezésű európai központjáról szóló megállapodást.
2008. április 17. csütörtök 17:55 - Hírextra

Budai Bernadett a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy a Külügyminisztérium és a szervezet főtitkára hétfőn aláírja a megállapodást, amelynek alapján az eddigi budapesti kelet-közép-európai regionális küldöttség átveszi a nemzetközi szervezet genfi központjának egész Európára kiterjedő feladatait.

Hozzátette: az 53 európai országot összehangoló budapesti központ feladatai közé tartozik majd többek között a tagszervezetek közötti kapcsolattartás, és a nemzetközi humanitárius segélykoordináció.

A kormányszóvivő kitért arra, a budapesti iroda forrásközpontként is működik majd, vagyis itt születik döntés a szervezet bevételeinek felhasználásáról, elosztásáról.

Budai Bernadett tájékoztatása szerint az Európai Zóna Iroda elhelyezési és működési költségeit az IFRC finanszírozza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását