2024. május 3. - Tímea, Irma

Zuhanás a tőzsdéken

Érzékenyen reagálnak a tőzsdék a világ minden tájáról érkező negatív - tömeges elbocsátásokról, veszteségekről, lassuló gazdaságról szóló - hírekre: Tokió majdnem tíz százalékos mínuszban zárt, 8-9 százalékos mínuszban vannak a főbb európai indexek és a D
2008. október 25. szombat 11:23 - Hírextra
A Dow Jones 1,98 százalékos mínuszban indította a pénteki kereskedést, a Nasdaq mínusz 6,63, az S&P mínusz 2,13 százalékon nyitott. A Dow Jones Futures már másfél órával nyitás előtt 550 pontos mínuszban volt, ezzel el is érte a lehetséges legnagyobb nyitás előtti esést, és felfüggesztették a kereskedést - írja a Reuters.

Néhány perccel nyitás után már 5,14 százalékos mínuszban volt a Dow Jones, majd mínusz 4-6 százalékos tartományban mozgott. A Nasdaq és az S&P is 4 százalékos mínuszban tartózkodik. A Dow Jones végül mínusz 3,19 százalékon zárt, 312 pontos eséssel. A Nasdaq 3,23 pontot, az S&P 3,45 százalékot esett. De nem csak Amerikában zuhannak az indexek, a japán tőzsde mínusz 9,6 százalékon zárta a kereskedést, a hongkongi tőzsde pedig öt százalékkal csökkent.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását