2024. május 5. - Györgyi

Provokáltak a rendőrök

A kiürült fővárosban elmaradtak az összecsapások, Gyurcsányék újabb százmilliókat dobtak ki az ablakon - írja a Magyar Hírlap.
2008. október 25. szombat 11:17 - Hírextra
A forradalom és szabadságharc 52. évfordulójának másnapján az országos és a budapesti főkapitány közös megszólalása volt a nap fő híre. Emelkedett ünnepről egyelőre szó sem eshet ebben az országban, erre se ok, se lehetőség.

Hasonló vesztegzár csak olyan országokban lehetséges, ahol katonai junta van hatalmon, s éppen kijárási tilalmat rendeltek el. Ismerjük azonban el, hogy Bencze József országos rendőrfőkapitánynak igaza van akkor, amikor azt mondja, az ünnepen foganatosított rendőri intézkedések indokoltak, arányosak, szakszerűek és törvényesek voltak.

Ez egyszersmind annak beismerése is, hogy például 2006. október 23-án a rendőri intézkedések többsége indokolatlan, aránytalan, szakszerűtlen és törvénytelen volt. A "leckét" két éve tanuló rendőrség sokszor szinte provokálja az ünnepelni akarókat. Most is mindenkit megmotoztak. A rácsok közt nem lehet ünnepelni.

Nem volt azonban hiábavaló az adófizetők 310 millió forintos áldozata, az utcákra vezényelt hatezer rendőr költsége, hisz az úgynevezett randalírozók, kődobálók közül egy-kettő most is horogra akadt. Hogy kiszűrésük két éve miért nem sikerül, arról nem esett szó a főrendőrök tájékoztatóján. Ilyenformán figyelemelterelésnek most is megteszi az az elcsípett robbantgató, akinél csőbombákat találtak, bár még titok, milyen csoporthoz tartozik.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását