2024. május 2. - Zsigmond

Orbán és Paskai Esztergom díszpolgárai

Az esztergomi képviselő-testületnek az 1956-os forradalomra emlékező ünnepi ülésén átvette át az "Esztergom Díszpolgára" címet Orbán Viktor és Paskai László csütörtökön.
2008. október 23. csütörtök 13:00 - Hírextra
A Fidesz elnöke, korábbi miniszterelnök a Mária Valéria híd felépítésében vállalt szerepéért, Paskai László bíboros pedig az Esztergomért végzett kiemelkedő és maradandó munkájáért kapta meg az elismerést.

Orbán Viktornak még 2006. március 15-én ítélték oda a címet, amelyet most vett át Meggyes Tamás polgármestertől.

"Tönkrement remekművek gyakran előfordulnak az olyan nemzeteknél, ahol az épségben megmaradt művek nem remekek. Egy ideje gyakran és egyre inkább elfog bennünket az érzés, hogy Szent István, '56 és a Millennium Magyarországa ismét romos védvár lett" - mondta Orbán Viktor a régi vármegyeházán a kitüntetés átvétele után.

A Fidesz elnöke kijelentette; "a hely és az idő szelleme azt üzeni mindannyiunknak, újjáépítjük az országot, hidat verünk megint (...) és közösen, valamennyien átjutunk a túlsó partra".

Az ünnepi ülés után a képviselő-testület megemlékezést és koszorúzást tartott a Városháza Széchenyi téri homlokzatánál; az '56-os emléktáblánál koszorút helyezett el Paskai László és Orbán Viktor is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását