2024. május 10. - Ármin, Pálma

Magyar-vajdasági kapcsolaterősítés

Erősíteni kívánja együttműködésüket a magyar és a vajdasági autonóm tartományi parlament, a jövőben szélesebb körű szakbizottsági együttműködést is kialakítanának; erről Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Egeresi Sándor, a vajdasági képviselőház eln
2008. október 22. szerda 13:31 - Hírextra
Szili Katalin újságíróknak elmondta: tárgyaltak az október 14-én elfogadott új vajdasági statútumról, amelynek kapcsán áttekintik a parlamentek együttműködését.

A megbeszélés egyik legfontosabb témája Szerbia európai integrációs törekvése volt.
Szeretnénk megtalálni azokat a kapcsolódási pontokat, amelyekben Magyarország parlamenti szinten támogatást nyújthat Szerbiának. Át kívánjuk adni a magyar tapasztalatokat - fűzte hozzá Szili Katalin.

Ennek érdekében a szerb parlament elnöke november 18-án Budapestre látogat, és a két házelnök keretmegállapodást ír alá.

Az Országgyűlés elnöke szólt arról, hogy jövő héten látogatást tesz Újvidéken, ahol találkozik a vajdasági és a szerb parlament elnökével.

Egeresi Sándor tájékoztatása szerint a megbeszélésen olyan konkrétumokkal foglalkoztak, amelyeknek célja erősíteni a magyar és a szerb nép közti barátságot, bizalmat.

Szerbia integrációs törekvései keretében a vajdasági gazdaság fellendítése, a régiók közötti együttműködés elősegítése közös stratégiai célja Magyarországnak, Szerbiának és a Vajdaságnak - mondta a Vajdasági Autonóm Tartományi Képviselőház elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását