2024. május 12. - Pongrác

Hat évet kapott a csecsemőgyilkos

A szülést követően egy mosógépbe zárta, majd magára hagyta újszülöttjét az a fülöpszállási nő, akit emberölés bűntettében mondott ki bűnösnek és ezért jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla.
2008. október 22. szerda 12:28 - Hírextra
A 39 éves vádlott elvált férjétől, akitől korábban négy gyereke született. Saját háztartásában két kiskorú gyermeke eltartásáról gondoskodott, vele élt még nagykorú lánya, míg egy kiskorú gyermekét volt házastársa nevelte.

Az asszony 2007 márciusában vette észre, hogy terhes. Terhességét a kezdetektől fogva titkolta családtagjai, rokonai és munkatársai előtt. Terhesgondozásra és terhességi tanácsadásra sem jelentkezett, a kötelező orvosi vizsgálatokon nem vett részt. Várandóssága alatt végig dolgozott, az állapotát firtató kérdésekre azt válaszolta, hogy meghízott.

A 2007. szeptember 29-éről 30-ára virradóra megindultak a vádlott szülési fájdalmai, ezért kiment lakásának fürdőszobájába, és ott megszülte egészséges leánygyermekét. Ezután a köldökzsinórt ollóval elvágta, majd az újszülöttet és a méhlepényt egy nejlonzacskóba rejtette, a helyiségben lévő mosógépbe rakta, melynek forgódobját lezárta.

Az újszülött néhány órán belül meghalt. A szakértői vélemény szerint a halál bekövetkeztében a fulladás, a kihűlés és a kiszáradás egyaránt szerepet játszott. A vádlott a szülést követően lepihent, majd másnap már munkába ment. Néhány nappal később a nyomozók egy névtelen bejelentésre kimentek a vádlott lakhelyére, ahol megtalálták a baba holttestét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását