2024. május 2. - Zsigmond

A pedagógusok is keveslik az oktatásra fordítható pénzt

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) üdvözli, hogy a módosított költségvetési tervezetben a korábbihoz képest nem csökkent a normatív támogatás bázisa, de elégtelennek tartja a közoktatás finanszírozásának mértékét - közölte Kerpen Gábor, a sz
2008. október 22. szerda 18:52 - Hírextra
A szakszervezeti vezető úgy fogalmazott: fenntartják ugyan korábbi kritikájukat azzal kapcsolatban, hogy pályakezdő pedagógusok illetményrendszerének bevezetése bérfeszültséget teremtene az oktatási intézményekben és megsértené a tapasztaltabb kollégákat, mégsem tartják elfogadhatónak azt, hogy tovább szűkül azon pedagógusok köre, akik valamilyen szakmai béremelésben részesülnek.

A PDSZ a 2009-es költségvetést illetően alapvetőnek tekinti a közoktatás minőségének megőrzését, javítását, ezért elfogadhatatlannak tart minden olyan költségvetési javaslatot, amelynek hatására a közoktatás feltételei, illetve a közoktatásban dolgozók élet- és munkakörülményei romlanának - áll a közleményben.

Kerpen Gábor hozzátette: az utóbbi évek súlyos megszorításai után a kormányzat jelentős mértékű jövedelemnövekedést ígért több tízezer embernek, de váratlanul visszalépett ettől, s ezt meghökkentőnek tartják.

Elfogadhatatlan, hogy tavaly a dolgozókon, a pedagógusokon és a diákokon megspórolt több mint 30 milliárd forintnak az eredetinél jóval csekélyebb részét kívánja a kormány visszatenni a közoktatásba - hangsúlyozta a szakszervezeti elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását