2024. április 29. - Péter

Öt dokumentumot írtak alá a románokkal

Négy nyilatkozatot és egy egyezményt írtak alá a kormányok képviselői kedden Szegeden a magyar-román kormányülés után. A dokumentumok között van energetikai, egészségügyi és fejlesztési nyilatkozat is.
2008. október 21. kedd 20:23 - Hírextra
A két ország fejlesztési miniszterei közös egyetértési nyilatkozatot írtak alá az együttműködésről a magyar-román operatív programban. A tervek szerint a határ menti fejlesztésekre 2013-ig 250 millió eurót költenek majd.

A fejlesztési tárcák vezetői közös nyilatkozatban vállalták az együttműködést a Duna térség fenntartható fejlődéséért. A keddi találkozón a két fél hangsúlyozta, hogy a Duna egyrészt a turizmus miatt fontos a két ország számára, másrészt azért, mert a folyam az egyik fő európai közlekedési folyosó.

A külügyminiszterek az Európai Unió klíma- és energiacsomagjával kapcsolatban fogadtak el nyilatkozatot. A dokumentum szerint az EU klíma- és energiapolitikai céljainak teljesítését mindkét kormány fontosnak tartja, ezért elő szeretnék segíteni, hogy a tagállamok megállapodjanak az év végéig a javaslatcsomagról.

A magyar igazságügyi és a román belügyminiszter a határokat átlépő bűnözés leküzdéséért fogadott el egyezményt. Az egészségügyi miniszterek pedig a határ menti egészségügyi együttműködés további feladatairól írtak alá nyilatkozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását