2023. október 3. - Helga

Nem engedik a népszavazást

A város jegyzője után a bíróság is elutasította a szigetvári kórház privatizációjáról szóló helyi népszavazás kérdését - írta szombati számában a Népszabadság.
2009. május 16. szombat 09:23 - HírExtra
A bíróság úgy látta, hogy csak a pályázat eredményének teljes megsemmisítéséről szavaztatható meg a város, a közgyűlés döntésének részleges megváltoztatásáról nem lehet voksolni.

Februárban döntött arról a szigetvári közgyűlés, hogy a város 410 ágyas kórházát 25 évre bérbe adja egy szakmai befektetőnek, a Relevans Kft.-nek, pályázat útján. A Relevans 140 millió forintot fizet a kórház vagyonának használatáért, és átvállalja az intézmény 800 milliós hitelállományát. Vállalta azt is, hogy évente 100 milliót fordít a műszerpark korszerűsítésére.

A pályázat eredményével az intézmény 420 dolgozójának többsége nem értett egyet. A tenderre ketten jelentkeztek, s a kórház orvosai a vesztes, a Medical Investments Zrt. pályamunkáját ítélték jobbnak. Ugyanígy vélekedett a szigetvári közgyűlés szakbizottsága. Az MSZP irányította képviselő-testület azonban a Relevans Kft.-t hozta ki győztesnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását