2024. április 24. - György

Ablakból bámulták a gyilkosságot

Megerőszakoltak és megöltek egy 15 éves lányt Moszkvában, s noha ilyen bűncselekmények már történtek, ezúttal azonban különös felháborodást váltott ki, hogy az eset a nyílt utcán történt, és az egyik lakásból órákon át nézték a történteket.
2008. október 12. vasárnap 21:14 - Hírextra
Az eset a főváros Mozsajszki kerületében történt egy rövid kis utcában, amelynek ötemeletes házaiban szinte csupa társbérlet van, a legtöbb lakó a környező gyárakban dolgozik, és mindenki ismeri egymást.

Ánya Besnovának, az áldozatnak már udvarlója is volt a 19 éves Vitalij személyében, s nála volt a végzetes estén is, aztán valamiért egyedül ment haza, noha a fiatalember haza szokta kísérni. A gyilkos - mint utóbb kiderült - eszméletlenre verte áldozatát, aztán megerőszakolta, majd megölte, és a házak tövében lévő bokrok mögé dugta a holttestet, amelyet másnap reggel találtak meg.

A magára maradt édesanya a Komszomolszkaja Pravda című lapnak mondta el, hogy a szemközti házból egy fiatal pár végignézte Ánya szenvedését. A szemtanú az újságíró faggatására elmondta: hajnali két óra körül felébredt valami zajra.

Kinézett az utcára, s azt látta, hogy épp az ablaka alatt egy férfi és egy nő nemi életet él, de nem gondolt semmi rosszra, mivel a nő láthatólag nem ellenkezett. Reggel öt óráig figyelte a látványt, s csak akkor jutott eszébe, hogy az utcán alig plusz 5 fok van, s a lány nem mozdul. Akkor aztán hívni akarta a rendőröket, de a pár már éppen eltűnt, s a szemlélő csak reggel tudta meg, mit látott.

Mivel elmondása szerint a gyilkos "nem orosz kinézetű" volt, az interneten a szélsőséges nacionalisták már szentté avatták az áldozatot, a neonácik az egész kerületet teleragasztották és telefirkálták jelszavaikkal, Ánya barátai és osztálytársai pedig megesküdtek, hogy megtalálják a gyilkost - írta a lap, amely szerint ez azért mégiscsak a rendőrség feladata lenne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását