2024. május 3. - Tímea, Irma

Ellopták a zúzott követ Kaposvár egyik temetőjéből

Még át sem adták a kaposvári Keleti temetőben az új parcellát, de már ellopták a zúzott követ a sétányokról - panaszolta a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-nek.
2008. október 21. kedd 13:05 - Hírextra
Puskás Béla közölte, nem is a kár nagysága a legnagyobb bosszúság, hiszen az ellopott 5-6 talicskányi kő értéke néhány ezer forint, sokkal inkább az keseríti el, hogy a temetőt sem kímélik a tolvajok.

Ráadásul a követ nem is vitték ki a temetőből, a sírok környékén szórták el - tette hozzá az igazgató, aki a történtek kapcsán arról is beszámolt, úgy döntöttek, felkérik a polgárőröket, hogy a kora esti órákban őrjáratozzanak Kaposvár két temetőjében.

Erre várhatóan már e hét végétől sor kerül, amire azért is szükség van különösen most, a halottak napja körüli időszakban, mert a tolvajok az örökzöldeket és a virágokat sem kímélik. Ez évek óta gondot jelent, de az esetek többségében nem tudják bizonyítani az értékét tekintve nem túl jelentős, ám kegyeletsértő lopásokat - mondta az igazgató.

Arra is volt példa - jegyezte meg Puskás Béla, hogy a sírok gondozására vállalkozók vitték el mások sírjáról a virágokat, vagy szedték ki az örökzöldeket, az árát pedig felszámolták az őket megbízó hozzátartozónak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását