2024. május 2. - Zsigmond

Árvízvédelmi gyakorlat

A feltételezett katasztrófahelyzetben önkéntesek, katasztrófavédelmi, polgárvédelmi, környezetvédelmi és vízügyi szakemberek, a rendőrség, a tűzoltóság, a mentőszolgálat, valamint karitatív mentőszervezetek munkatársai, több mint 200 résztvevő azt gyakoro
2008. október 21. kedd 17:08 - Hírextra
Heizler György, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI-nek a helyszín kiválasztásáról és a gyakorlatról elmondta: a négy környékbeli település - Lakócsa, Potony, Tótújfalu és Szentborbás - a leginkább veszélyeztetett egy esetleges drávai árvíz esetén, ezért e településeken két árvízvédelmi szakalegységet szerveztek a lakosság és az értékek megvédésére. Összesen 72 helyi lakost készítettek fel a védekezésre, ennek része a mostani gyakorlat.

Az igazgató szólt arról is, hogy a gyakorlaton megfigyelőként a szomszédos Horvátországból -Verőce, Kapronca és Eszék megyékből - 12 katasztrófavédelmi szakember vett részt megfigyelőként. Hozzátette: előbbi kettővel napi kapcsolatban vannak, közös gyakorlatokat is hajtottak végre, és szükség esetén egy árvízi védekezésben is számítanak egymás segítségére.

Endrődi István, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke az MTI-nek arról számolt be, hogy a környező településekről 105 állampolgárt rendeltek be polgári védelmi szolgálatra, s valamennyien meg is jelentek a gyakorlaton. Hozzátette: nagyon elégedett a résztvevők elméleti és gyakorlati felkészültségével.

Közölte: húsz év után az idén ez már a negyedik, különböző veszélyhelyzetekre felkészítő gyakorlat, amelyen a Magyar Polgári Védelmi Szövetség tagjai a társszervekkel közösen vesznek részt. Elmondta továbbá, hogy a szövetség kétmillió forint értékben műszaki mentéshez szükséges védőfelszereléseket adott a Dráva menti falvak védekezésre felkészített lakosainak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását