2024. május 14. - Bonifác

MSZP: pénzbüntetés a nem szavazó honatyáknak

A hétfői frakcióülésen a képviselőcsoport szóbeli figyelmeztetéssel, illetve pénzbírsággal büntette azokat a képviselőket, akik az elmúlt hetek interpellációs szavazásainál jelen voltak ugyan, de nem szavaztak - mondta Tóbiás József, az MSZP frakcióigazga
2008. október 20. hétfő 17:10 - Hírextra
A frakció etikai bizottságának a javaslatát hagyta jóvá a képviselőcsoport, így volt olyan képviselő, aki csupán szóbeli figyelmeztetést kapott, volt, aki 50 ezer forintos büntetést, de olyan is akadt, aki több elmaradt szavazás miatt 150-250 ezer forintos bírságot kapott - közölte Tóbiás József.

Hozzátette: mindaddig így lesz ez, amíg az MSZP képes lenne egyedül is biztosítani a jelenlévők többségét, de amiatt, hogy többen nem szavaznak, ez nem sikerült. A frakcióigazgató az érintettek nevét nem említette, mondván, hogy ez a frakció belügye.

Tóbiás József kiemelte, hogy a hétfői interpellációs szavazásokon, amelyen teljes létszámmal részt vett a frakció, egyetlen miniszteri interpellációt sem tudtak leszavazni.Az MTI információi alapján a legnagyobb pénzbüntetést, 250 ezer forintot Hagyó Miklós kapta, ő öt alkalommal nem szavazott. Ennél kisebb bírságokat szabtak ki többek között Molnár Zsoltra, Gy. Németh Erzsébetre, Suchman Tamásra és Lukács Zoltánra. Göndör István frakcióvezető-helyettes szóbeli figyelmeztetésben részesült.

A frakcióbüntetések kivetésénél a szeptember 22-i és 29-i parlamenti szavazásokat vette figyelembe.
A kisebbségi kormányzás kezdete óta összesen tizennégy alkalommal fordult elő, hogy interpellációra adott válasznál az MSZP nem tudta biztosítani a parlamenti többséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását